Go Back   Serif Software Forums > Design and Publishing > WebPlus

Notices

WebPlus Questions about using WebPlus for website design

 
 
Thread Tools Display Modes
Old 8th June 2009, 05:35 PM   #1
giftsandgemstones
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
giftsandgemstones is an unknown quantity at this point
Default Forbidden Error 403 - No Access to Website

Hi Guys and Gals
Me again...
right ive done something now, and havent got a clue what.
I cant get into my website, i have been changing some of the stats and obviously made a boob,,,
Can someone please try to get into my website:-

www.giftsandgemstones.co.uk

ta very muchly
giftsandgemstones is offline  
Old 8th June 2009, 05:54 PM   #2
BrianE
Master
 
Join Date: Apr 2009
Location: California, USA
Posts: 11,156
BrianE is a jewel in the roughBrianE is a jewel in the rough
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Works fine for me.
__________________
Brian
Intel Core i7 @ 4.8 GHz. 16 GB DDR3 RAM. 120 GB SSD. NVIDIA GTX 670, GTX 260. Windows 8.1 x64.
[Fix] Drop-Down Navigation on iOS Devices | [How To] Resize a Slider | [Demo] Animated Slider Gallery
BrianE is offline  
Old 8th June 2009, 05:56 PM   #3
giftsandgemstones
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
giftsandgemstones is an unknown quantity at this point
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

I think i just fixed it. I changed the file name frome index.html on the home page, and it wouldnt load, so i just changed it back uploaded again and its there!
Phew... thought id done a major booby.

Can you help me with something else now im here

Im trying to get the browser to say something apart from page3.html page4.html etc etc

How do i do that?

Chris
giftsandgemstones is offline  
Old 8th June 2009, 05:57 PM   #4
Brett
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Arizona USA
Posts: 1,129
Brett is well on the road to greatness
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

works for me too.
Brett is offline  
Old 8th June 2009, 05:58 PM   #5
Brett
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Arizona USA
Posts: 1,129
Brett is well on the road to greatness
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

right click on the pages in the Site tab, chose Page Properties. you change in there
Brett is offline  
Old 8th June 2009, 05:58 PM   #6
Giganic
Senior Member
 
Giganic's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney, NSW - Australia
Posts: 1,611
Giganic will become famous soon enough
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Quote:
Originally Posted by giftsandgemstones View Post
Hi Guys and Gals
Me again...
right ive done something now, and havent got a clue what.
I cant get into my website, i have been changing some of the stats and obviously made a boob,,,
Can someone please try to get into my website:-

www.giftsandgemstones.co.uk

ta very muchly
Hi, giftsandgemstones

When I first visited your site I got the 403 Error then 5-10 Minutes later it was back and working. No need to worry anymore - easy resolution.
__________________
Kindest Regards - Giganic
W7 - WPX2 - PS CS4 EXT - FF3.6 | Evans Computers | Web Designer Solutions |
"There's big money in art ... if you own the school" - Charlie Deitch
MJH's Help Site | Serif Live Help | DonD's Help Site | Ken C's Serif Fun Site | Alfred P's Help Site
Giganic is offline  
Old 8th June 2009, 05:59 PM   #7
BrianE
Master
 
Join Date: Apr 2009
Location: California, USA
Posts: 11,156
BrianE is a jewel in the roughBrianE is a jewel in the rough
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Quote:
Originally Posted by giftsandgemstones View Post
Im trying to get the browser to say something apart from page3.html page4.html etc etc

How do i do that?
Right click on the page selection area. Hit page properties. You can change from there.
__________________
Brian
Intel Core i7 @ 4.8 GHz. 16 GB DDR3 RAM. 120 GB SSD. NVIDIA GTX 670, GTX 260. Windows 8.1 x64.
[Fix] Drop-Down Navigation on iOS Devices | [How To] Resize a Slider | [Demo] Animated Slider Gallery
BrianE is offline  
Old 8th June 2009, 06:11 PM   #8
mjh
The one and only mjh
 
mjh's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan USA
Posts: 74,753
mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

gifts and gemstones

Go to Page > Page Properties

The first field is Pagename that displays on the navbar

Tick the third field "Specify HTML, etc" and add your b'name to the pagename, this will show on the browser's bar

Filename: DO NOT CHANGE index.html
change all the other page names from page2.html to something more descriptive like contact.html

Hope this helps
__________________
---------------
T9900, 8 GB RAM, 512 vidram, WIN 7 Ult 64-bit - Chrome
mjh is offline  
Old 8th June 2009, 06:22 PM   #9
giftsandgemstones
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
giftsandgemstones is an unknown quantity at this point
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

When ive finished that(think ive sussed it with your help-- thanks) does that improve the seo?

Chris
giftsandgemstones is offline  
Old 8th June 2009, 06:23 PM   #10
mjh
The one and only mjh
 
mjh's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan USA
Posts: 74,753
mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Absolutely will and also help site visitors who bookmark your pages.
__________________
---------------
T9900, 8 GB RAM, 512 vidram, WIN 7 Ult 64-bit - Chrome
mjh is offline  
Old 8th June 2009, 06:25 PM   #11
giftsandgemstones
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
giftsandgemstones is an unknown quantity at this point
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

its times like this i wish i didnt have so many pages!
giftsandgemstones is offline  
Old 8th June 2009, 06:34 PM   #12
mjh
The one and only mjh
 
mjh's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan USA
Posts: 74,753
mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Do them a few at a time, most important ones first
__________________
---------------
T9900, 8 GB RAM, 512 vidram, WIN 7 Ult 64-bit - Chrome
mjh is offline  
Old 8th June 2009, 06:48 PM   #13
giftsandgemstones
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
giftsandgemstones is an unknown quantity at this point
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Hi
Ive been working my way down the pages in block, uploading them, but my browser still have the page nos for some of them, i cant understand why the browser line is not showing the detail

can you go into
www.giftsandgemstones.co.uk and choose silver rings from the nav bar, what do you see on the browser bar

Chris
giftsandgemstones is offline  
Old 8th June 2009, 06:51 PM   #14
giftsandgemstones
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
giftsandgemstones is an unknown quantity at this point
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

OOhhh it works! yippee! just took a bit of time to upload and change... right... 30 down 30 to go...

Thanks
giftsandgemstones is offline  
Old 8th June 2009, 06:51 PM   #15
Giganic
Senior Member
 
Giganic's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney, NSW - Australia
Posts: 1,611
Giganic will become famous soon enough
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Quote:
Originally Posted by giftsandgemstones View Post
Hi
Ive been working my way down the pages in block, uploading them, but my browser still have the page nos for some of them, i cant understand why the browser line is not showing the detail

can you go into
www.giftsandgemstones.co.uk and choose silver rings from the nav bar, what do you see on the browser bar

Chris
Hi, giftsandgemstones

You should be using "-" hyphens instead of "_" underscores in the URL and make sure there are no spaces either. This will help very much so for SEO yes.
__________________
Kindest Regards - Giganic
W7 - WPX2 - PS CS4 EXT - FF3.6 | Evans Computers | Web Designer Solutions |
"There's big money in art ... if you own the school" - Charlie Deitch
MJH's Help Site | Serif Live Help | DonD's Help Site | Ken C's Serif Fun Site | Alfred P's Help Site
Giganic is offline  
Old 8th June 2009, 07:28 PM   #16
mjh
The one and only mjh
 
mjh's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan USA
Posts: 74,753
mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Giganic is correct on this one re html filenames. hyphens are best.
__________________
---------------
T9900, 8 GB RAM, 512 vidram, WIN 7 Ult 64-bit - Chrome
mjh is offline  
Old 8th June 2009, 07:37 PM   #17
AlfredP
Guru
 
AlfredP's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Scotland, UK
Posts: 26,525
AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Quote:
Originally Posted by mjh View Post
Giganic is correct on this one re html filenames. hyphens are best.
According to whom, Marilyn (apart from Evan and your good self, of course)?

Alfred
__________________
Windows 7® Home Premium SP1 64-bit; Intel® Core™ i5-480M 2.6GHz; 6GB DDR3 RAM; Intel® HD Graphics
La perfection est atteinte non quand il ne reste rien à ajouter, mais quand il ne reste rien à enlever.
(Perfection is achieved, not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.)
- Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944)
AlfredP is offline  
Old 8th June 2009, 07:42 PM   #18
Ali
Guru
 
Ali's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Rushmere St Andrew, Ipswich, Suffolk, UK
Posts: 24,066
Ali has nothing more to prove (nirvana)Ali has nothing more to prove (nirvana)Ali has nothing more to prove (nirvana)Ali has nothing more to prove (nirvana)Ali has nothing more to prove (nirvana)Ali has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Quote:
Originally Posted by AlfredP View Post
According to whom, Marilyn (apart from Evan and your good self, of course)?

Alfred
I use underscores - I am not aware that it has affected SEO negatively.
__________________
Ali
Win8.1 64-bit | Toshiba Laptop with Intel Core i7-4710HQ CPU @ 2.50GHz & 16GB RAM
Win7 Ultimate 64-bit SP1 | Samsung Laptop with Intel Core i5-2450M CPU @ 2.50GHz & 8GB RAM
WPX2-6 SITES: The Falcon Inn (X6) | Martin Sexton - Artist (X2) | Clover Greetings
(X6)
Ali is offline  
Old 8th June 2009, 07:43 PM   #19
AlfredP
Guru
 
AlfredP's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Scotland, UK
Posts: 26,525
AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)AlfredP has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

Quote:
Originally Posted by giftsandgemstones View Post
When ive finished that(think ive sussed it with your help-- thanks)
Chris,

You missed this bit of Marilyn's excellent advice:
Quote:
Originally Posted by mjh View Post
Tick the third field "Specify HTML, etc" and add your b'name to the pagename, this will show on the browser's bar
It not only shows on the browser's title bar but also shows on the tab in a tabbed browser. It's much more meaningful than "Home" or "Crystals" and it will help anyone who wants to bookmark your pages.

Alfred
__________________
Windows 7® Home Premium SP1 64-bit; Intel® Core™ i5-480M 2.6GHz; 6GB DDR3 RAM; Intel® HD Graphics
La perfection est atteinte non quand il ne reste rien à ajouter, mais quand il ne reste rien à enlever.
(Perfection is achieved, not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.)
- Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944)
AlfredP is offline  
Old 8th June 2009, 07:43 PM   #20
mjh
The one and only mjh
 
mjh's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Michigan USA
Posts: 74,753
mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)mjh has nothing more to prove (nirvana)
Default Re: Forbidden Error 403 - No Access to Website

I've had problems with underscores in filenames, but none with hyphens. Maybe it's just this computer.
__________________
---------------
T9900, 8 GB RAM, 512 vidram, WIN 7 Ult 64-bit - Chrome
mjh is offline  
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:30 AM.